torsdag 23 maj 2013

Dygnsfasta

Förra onsdagen var jag på föreläsning i Piteå. Fick äran att lyssna på Jonas "jag vill bara se bra ut naken" Colting. Hade rätt låga förväntningar och blev extremt överraskad! Hade tänkt mig en självupptagen Stockholmsbrat med fejksolbränna men möttes av en tämligen ödmjuk Boråsbrat med riktig bränna :) Faktiskt en enormt spännande atlet som byggt sin framgång från grunden. Han pratade om 10% talang och 90% hård träning - ligger nog en hel del i det!
 
Hursomhelst. Han pratade om en hel massa under de 4 timmar han höll på, men det jag tänkte utvärdera idag är dygnsfasta. Colting fastar från middag till middag, alltså 24 timmar, en gång i veckan i typ en månad och sedan har han uppehåll ett tag. Kommer inte riktigt ihåg syftet men det var en massa bra grejer med hormoner, förbränning osv. Så Tobias och jag testade det igår. Från tisdag kl 21:30 till igår 18:30. 21 timmars fasta.
 
Jodå, det gick bra. Under själva fastan. Var såklart svinhungrig och tänkte på mat typ hela tiden, men samtidigt var det rätt skönt att, så att säga, känna kroppen. Annars går man ju runt och känner sig NÖJD mest hela tiden. Jag drack vatten, te och saft. Var faktiskt tvungen att ta en liten sipp sockersaft för att kunna köra bil och hjälpa pappa med båten, antar att det handlar en hel del om inställning för att kunna träna under fastan. Själv hade jag vilodag.
 
Nåja. Klockan 18:30 igår så började jag således äta. Blev bjuden på O'learys av min exman och överåt, haha. Club Sandwich och Oreo Cake. Mums!
 

 
Vaknade i morse och var superpigg - precis som Colting sa att man skulle göra! Tvingade upp Tobias och vi körde ett intensivt träningspass här hemma, innan jag stack till jobbet. Kände lite i magen, vilket inte var så konstigt eftersom jag såklart inte borde ha överätit bröd igår.. ehm. Drack en kopp kaffe på jobbet, lite fika och så började jag känna att byxorna stramade.. Sedan lunch med gamla kollegor, gott gott men pulsen var skyhög!
 
Cyklade hem och slängde av mig kläderna och såg det jag misstänkt - jag är jättesvullen! Haha! Fotlederna är som stubbar, magen-armar-ben-rygg är helt utan konturer och jag har märken på kroppen efter strumporna, underkläderna och till och med efter sömmarna på byxorna! Not so cool. Ok, P-tracker (för övrigt en superbra app) säger att jag fick ägglossning igår (vilket jag för övrigt känner) men SÅ snabbt och SÅ enormt svullen brukar jag inte bli?!
 
Måste naturligtvis göra om detta, då dyngsfastan inte sammanfaller med ägglossning, så jag kan ge en clear review av läget - men jag tror jag blivit svullen av fastan! (tyckte nämligen jag lade på mig vätska redan på o'learys.. hur skumt det än låter..)
 
I övrigt - superpigg och alert :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar