söndag 6 januari 2013

Förberedelser

Jag älskar förberedelser! Känslan att förbereda, planera och organisera en grej kan ibland vara större än upplevelsen i sig. Som nu, när jag skall baka.. plockar fram smör, ägg och mjölk som skall vara rumstempererat. Men även mjöl, socker osv bara för att ha det framme på bänken. Känna att jag är på gång! Det skänker mig enorm tillfredställelse att vara förberedd.
 
Innan jag reser någonstans så lägger jag högar med kläder i olika genrer. Träningskläder, "finkläder", vardagskläder och friluftskläder. Sen - tjoff - bara att slänga ner i väskan. Jobbkläderna planeras oftast i sängen innan jag stiger upp och skall jag ha med mig träningskläder är de redan packade kvällen innan. Tyvärr är jag ingen handväskmänniska utan gillar att ha mina prylar i fickor, men då ser jag alltid till att ha plånbok, nycklar och mobil på särskild plats redo att läggas in i fickorna innan avfärd. Bilnyckeln och cykelnyckeln ligger, tillsammans med träningskort och passer-/flexkort till jobbet, i ett särskilt skåp.
 
Jag förbereder mig på detta sätt för att minimera stress. Ett slags skydd tror jag. Skapa trygghet. Då behöver jag aldrig vara orolig att jag inte skall hinna tappa bort nåt, äta en extra macka, promenera lite längre med hundarna, svara på ett sms eller dylikt.
 
För mig skapar tydliga ramar en större frihet. Är ramarna satta så går det att vara hur virrig som helst innanför dem :)
 
Tillbaka till baket. Jag skall baka lussekatter! Jo, man får baka lussekatter trots att det är januari. Har inte haft lust att baka förrän nu, för tre recept på andra former av saffransbröd är borta men nu kapitulerar jag och bakar vanliga. Syrran & barnen åker hem idag och de gillar lussekatter :)

2 kommentarer:

 1. Precis som jag. Ordning och reda ;) Klart du kan baka lussekatter nu, jag började själv i november ;)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Åååå lussebulla, det är faktiskt godaste fikat någonsin, slår t.o.m gifflar! ;)

  Förresten, packa väskan i förväg, gör inte alla så? :)

  Kram
  Sabina

  SvaraRadera